Какви са ползите от носенето на сребърни пръстени?

Среброто присъства в бита и митологията на човечеството от изключително древни времена.

Това не е изненадващо като се има предвид неговите качества като метал за изработка на бижута и естетическите му характеристики. Днес можете да се сдобиете с уникални и модерни сребърни пръстени на изключителни достъпни цени. За mmstylebg.com сребърните пръстени не са просто допълнение към бижутерийната им гама, а възможност да предложат на дамите красотата и блясъка, които заслужават. Носенето на качествена сребърна бижутерия има и редица предимства освен красота и изисканост. Ето и какви са ползите от носенето на сребърни пръстени.

Какви са ползите от носенето на сребърни пръстени?

Научно доказано е, че среброто има силни антиоксидантни свойства и не предизвиква алергии като някои други неблагородни метали. Носено като пръстен обаче среброто е изложено на опасност от повреди и замърсявания. Решение на тези проблеми е покритието от родий, което набира все по-голяма популярност в съвременната бижутерия. Родият е прекарал десетилетия в сянката на много по-известните си събратя като един не толкова известен благороден метал. Причината да не се ползва със същата популярност, като другите използвани в бижутерията метали е на първо място това, че е много по-рядък от тях, и на второ място много по-скъп. Но покритието на сребро с родий повишава неговите качества като го предпазва от надраскване, потъмняване и му придава още по-луксозен вид.

Това са и част от причините M&M Style да са избрали за своите бижута единствено и само елементи от родиево сребро. Тенденция също в ювелирния бизнс е този тип сребърни бижута да бъдат инкрустирани с кристали Swarovski, за да се разкрие в максимална степен тяхната красота и блясък. Не на последно място, всички сребърни пръстени с кристали са едни от най-женствените и стилни бижута, които можете да добавите както към ежедневната си визия, така и при специални поводи.