Как да запазите здравето си с храни без глутен?

Здравето е най-големия дар, който всеки човек има. По-любопитно обаче е това – как да го запазим, тъй като с времето нещата се променят, тялото ни става по-мудно и тежко, различни болести ни покосяват и т.н.

Последни проучвания в областта доказват, че единствения начин да опазим здравословното си състояние такова, каквото е било, когато сме били на 15 или 20 години, е чрез храната. Именно затова е добре да се замисляме по-често какво консумираме. В тази връзка в днешната ни публикация ще поговорим за това как да запазите здравето си похапвайки храни без глутен.

Все по-често различни проучвания показват, че глутенът е протеин, който ни разболява. Доказателство за това са хората, които страдат от глутенова непоносимост. Този протеин се съдържа във всички житни култури, следователно намира широко приложение в изработката на тестени изделия, шоколади, соя и други. Как обаче да си представим живота без сладко, солено или хляб? Отговорът е – почти невъзможен. В този тед на мисли, от био магазин lifestore са открили перфектния начин да помогнат на всички, които се чудят как да извадят глутена от менюто си. Посредством храни без глутен, които по нищо не различават като външност и вкус от стандартните такива, които сте свикнали да консумирате.

Как да запазите здравето си с храни без глутен?

Нека видим няколко примера за такива здравословни продукти, предлагани от lifestore.bg магазина.
Да започнем с хляб без глутен, който е едно от най-консумираните изделия у нас. Освен стандартния като вид хляб, от био магазина можете да поръчате и хлебчета, които са изцяло на оризова основа. Изключително любопитни са тези, изработени от кафяв ориз, тъй като цветът им е почти черен, но за сметка на зловещия си вид са много полезни. Друга храна без глутен са различните италиански макарони или по-познати като паста, а освен тях снаксовете и сладките изкушения не отстъпват по брой и разновидности. Това естествено не е всичко. Можете да закупите кашкавал – веган, който е без глутен, сирене, шоколад и дори прясно мляко от натурални съставки. Всичко в био магазин lifestore.bg е без глутен – така, че посетете го и избирайте смело храната, чрез която наистина ще запазите здравето си.